Με πρωτιές στις

Πανελλαδικές

Εξετάσεις

Η Εικασία του Γκόλντμπαχ

Θεωρείται ως το δυσκολότερο
ίσως άλυτο πρόβλημα των σύγχρονων Μαθηματικών

 

Η ΕΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΝΤΜΠΑΧ
(1690 – 1764 μ.Χ.)

 

«Κάθε άρτιος μεγαλύτερος ή ίσος του 4
γράφεται ως άθροισμα δύο πρώτων αριθμών»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από τον μαθηματικό Γιάννη Περδίκη

    Σας γνωστοποιώ ότι έχω πραγματοποιήσει μαθηματική, ερευνητική εργασία, διακριτή, σχετική με Αριθμοθεωρία.
    Η εργασία μου ολοκληρώθηκε πρόσφατα και έχει γίνει κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων της και κατάθεση σε δύο συμβολαιογράφους σε προγενέστερες χρονικές στιγμές, σε διαφορετικές ημερομηνίες.

 

    Η εργασία μου αφορά και στοχεύει στην απόδειξη της Εικασίας του Γκόλντμπαχ που είναι ένα από τα τέσσερα δυσκολότερα (ίσως το πιο δημοφιλές) άλυτο πρόβλημα των σύγχρονων Μαθηματικών που για 300 σχεδόν χρόνια εναγωνίως αναζητείται η επαλήθευσή της. Αφορά επίσης εικασίες σχετικές με «Δίδυμους πρώτους»

 

    Οπωσδήποτε θα ελεγχθεί από τη διεθνή μαθηματική κοινότητα αν η εργασία μου αποτελεί την ολοκληρωμένη επίλυσή της, ποιος άλλωστε θα τολμούσε εκ των προτέρων να ισχυριστεί κάτι τέτοιο; Έχω την πεποίθηση όμως, στηριζόμενος σε βάσιμα επιχειρήματα ότι περιέχει και αποτελεί τουλάχιστον μέρος της οριστικής λύσης.

 

    Η εν λόγω ερευνητική εργασία μου θα εκτεθεί στην κρίση της μαθηματικής κοινότητας και θα αξιολογηθεί. Τότε, και μόνο στην περίπτωση που η οριστική λύση δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, θα είναι δεκτά γόνιμα σχόλια, επισημάνσεις και παρατηρήσεις, για τυχόν αστοχίες ή παραλείψεις της αποδεικτικής διαδικασίας. Ευελπιστώ να μην υπάρξουν, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση έχω επεξεργαστεί μια δεύτερη προσέγγιση.

 

Η συμβολή ειδικών θα είναι καλοδεχούμενη,
εξάλλου τα σπουδαία και μεγάλα
κατακτώνται συλλογικά.

 

Επικοινωνία :
ΣΤΑΘΕΡΟ : 2622026222
ΚΙΝΗΤΟ : 6973663946
Ιστοσελίδα : www.pythagoras-edu.gr
mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

    Η εργασία του κ. Γιάννη Περδίκη θα ελεγχθεί πρώτα από επιτροπή της Ελληνικής   

        Μαθηματικής Εταιρείας και στη συνέχεια θα δημοσιευτεί οτιδήποτε σχετικό.

Brainwire.gr